Uvažujete nad fotovoltikou (fotovoltaikou)? Týchto 6 benefitov vás o jej kúpe presvedčí! 

Prechod na fotovoltiku (fotovoltaiku) sa môže javiť ako finančne a časovo náročná investícia, no veľa vecí nasvedčuje pravému opaku. Fotovoltika (fotovoltaika) môže do väčšiny domácností alebo firiem priniesť veľké množstvo benefitov, pričom niektoré z nich nemusia byť každému na prvý pohľad zrejmé.

Zvažujete inštaláciu fotovoltických (fotovoltaických) panelov? V tom prípade je tento článok ako stvorený práve pre vás! Vybrali sme pre vás 6 hlavných benefitov, ktoré vám táto metóda výroby elektriny môže priniesť priamo do vašich domácností. Čítajte ďalej a zistite, aké výhody sa môžu ukrývať za prechodom na solárnu energiu.

Zdroj: pexels

6 benefitov, ktoré vám prinesie prechod na fotovoltiku (fotovoltaiku)

Jednoduchá inštalácia

Prejsť na fotovoltiku (fotovoltaiku) sa môže zdať ako veľký a náročný počin, ktorý vyžaduje veľa času a investície, ale opak je pravdou. Solárne a fotovoltické (fotovoltaické ) panely sa inštalujú veľmi jednoducho, pretože nemajú žiadne pohyblivé časti. Montáž samotných panelov alebo konvertorov trvá niekoľko hodín, no vždy záleží na šikovnosti montérov

Nízke náklady a dlhodobá investícia

Vedeli ste, že fotovoltika (fotovoltaika) vám môže znížiť náklady na elektrickú energiu až o 90%? Výroba elektriny zo slnečného žiarenia je teda správnou voľbou ak chcete znížiť svoje výdavky na bývanie alebo podnikanie. Cena výroby a inštalácie sa pohybuje v niekoľkých tisícoch, no postupne sa znižuje vďaka vyššej popularite a technologickému pokroku. 

Lacná údržba a starostlivosť

Fotovoltika (fotovoltaika) je ľahko udržateľná a po inštalácii a zapojení panelov ju sprevádza minimálne množstvo práce. Vašej výrobe energie či tepla nezbráni ani zlé počasie alebo sneh. Pre vaše fotovoltické (fotovoltaické) riešenie je samozrejmosťou aj dlhodobá záruka - na inventor až 10 rokov od inštalácie, 25 rokov na kazivosť a skryté vady panelov a 30 rokov na funkčnosť panelov na úrovni 77,28 %. Údržba nevyžaduje žiadne veľké investície a vo väčšine prípadov vyžaduje minimum času. Treba dbať hlavne na to, aby boli fotovoltické (fotovoltaické) panely alebo solárne kolektory odkryté a ich povrch čistý od lístia alebo iných nežiadúcich objektov. 

Zdroj: pexels

Šetrnosť k životnému prostrediu

Solárna energia je jedným z najčistejších zdrojov energie, ktorý máme k dispozícii. Slnko je tu pre nás na veľmi dlhú dobu a vieme z neho čerpať veľké množstvo energie bez akejkoľvek hrozby pre životné prostredie, ovzdušie či naše zdravie. Nevytvára žiadne nebezpečné škodlivé látky a taktiež neničí prírodu v našom okolí. V spojení s lacnou prevádzkou je fotovoltika (fotovoltaika) ideálnym riešením pre väčšinu bežných situácií. 

Dlhodobé a spoľahlivé riešenia

Slnko je tu pre nás vždy a nikam neodchádza ani počas pochmúrneho počasia. Vďaka zásobárni energie dokáže vaša domácnosť alebo podnikanie fungovať dlhodobo, bez ohľadu na to či je deň alebo noc. Načerpaná energia zo slnka, ktorá ostáva nevyužitá, sa dá jednoducho uskladniť a použiť neskôr. Vďaka tomuto jednoduchému uskladňovaniu máte vždy záruku, že sa vaša domácnosť alebo priestor neocitne bez zdroju elektrickej energie. 

Perfektný spoločník pre elektromobilitu

Popularita elektromobility neustále rastie. Napriek tomu, že sa počet a dostupnosť nabíjacích staníc pre elektromobily neustále zvyšuje, nie každý si môže dovoliť nabíjať svoj elektromobil v pohodlí svojho domova. Fotovoltika (fotovoltaika) je ideálnym partnerom pre majiteľov elektromobilov, pretože vďaka nej je možné výrazne znížiť náklady na dopravu a šetriť váš čas a finančné prostriedky. Vďaka fotovoltike (fotovoltaike) viete nabíjať svoje auto takmer zadarmo. 

Zdroj: pexels

Máte záujem prejsť na solárnu energiu?

Ak zvažujete prechod na solárnu energiu, kontaktujte nás a dohodnite si konzultáciu. Odpovieme vám na akékoľvek otázky a vytvoríme vám cenovú ponuku na mieru. Práve teraz viete prejsť na zelenú energiu s pomocou štátnej dotácie do výšky až 1500 eur, vďaka čomu je táto investícia ešte výhodnejšia. Získajte nezávislosť a viac voľnosti, prejdite na zelenú energiu už dnes. 

Ďalšie články

Národný energetický projekt SK s.r.o.
Dopravná 1364/11, 955 01 Topoľčany
© 2024 Národný energetický projekt s.r.o.
Ochrana osobných údajov